Книга – наш друг і порадник

2016-05-16

Сьогодні для звичайного читача є все: і засоби масової інформації, і інтернет, і багато іншого. Але все ж таки ми часто звертаємось до книги – джерела всіх наших знань. Важко переоцінити її значення для людства. Мабуть, про жоден витвір людського генія не складено стільки творів, як про книжку.

23 квітня відзначався Всесвтній день книги і авторського права, який було засновано 28 асамблеєю Генеральної конференції ООН з питань освіти, науки та культури ( ЮНЕСКО) у Парижі у 1995році. Дата була обрана з огляду на її символічність для світової літератури. Адже саме цього дня 1616 року померли Сервантес, Шекспір і де ля Вега, народилися МорісДрюон і Володимир Набоков.

Традиція святкування Дня книжки народилася у Каталонії, де 23 квітня на День Юрія традиційно дарували троянду за кожну куплену книжку. Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190-та країнах світу.

У нашій школі теж пройшов Тиждень книги. У бібліотеці була оформлена виставка малюнків «Ілюструємо улюблену книгу». Учні мали можливість взяти участь у літературних конкурсах, іграх та вікторині, ознайомитись з цікавою інформацією на стенді «Дерево пізнання».

Класні колективи активно включилися в проведення акції «Подаруй бібліотеці нову книгу» результатом якої стало поповнення шкільного бібліотечного фонду 75 екземплярами нових книг. Найактивнішим учасникам акції були вручені подяки від бібліотеки та адміністрації школи. Тепер нові книги з радістю чекають на своїх друзів-читачів.

Кiлькiсть переглядiв: 231

Коментарi