День гідності та свободи

2016-11-21

21 листопада в Україні відзначається День гідності та Свободи на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

13 листопада 2014 року відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об'єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…»

Школа не стоїть осторонь цих подій адже патріотичне виховання є сьогодні одним із найпріорітетніших напрямків виховної діяльності нашого навчального закладу.
/Files/images/IMG_20161025_131957.jpg
Так, понеділок 21 листопада розпочався інформативною годиною "День гідності та свободи". Зазвичай такі заходи в нашій школі відбуваються щопонеділка (загальношкільна лінійка, інформативна година, літературна година та година психолога), так і цього разу. Учителем історії Панченко Ольгою Іванівною було підготовлено та презентовано учням 5-11х класів грунтовну словесну та відеоінформацію про вищевказану дату. Присутні вкотре окунулися в ту атмосферу людської гідності...Тиша розрізала простір актової зали, коли було оголошено хвилину мовчання з нагоди вшанування загиблих патріотів-майданівців...Ми вас пам"ятаємо...

Кiлькiсть переглядiв: 196

Коментарi